Op deze pagina vind u enkele praktische hulpmiddelen om uw besparing op hogedruknatriumlampen te berekenen alsook een simpel berekeningsmechanisme om u te adviseren hoe hoog u uw serremodellen moet hangen voor elke belichte oppervlakte.

Hier kan verschillende variabelen ingeven om te berekenen hoe voordelig ledlampen zijn tegenover hogedruknatriumlampen.
U geeft de prijs in die u betaalt voor uw elektriciteit per kilowatuur, alsook het type ledlamp dat u wenst te vergelijken. Hiervan wordt een hogedruknatriumvariant berekend om de vergelijking
te maken. Van de ledlamp die u ingeeft wordt de initiele kostprijs bijgeteld bij de totaalkost. Bij de hogedruknatriumlamp hebben wij deze kostprijs met 0 €! gelijkgesteld, dit om aan te tonen dat stroom de grootste kost is. Dan geeft u het totaal aantal branduren in. Waarna de module voor u de totale kost van uw ledlamp+elektriciteit voor dit aantal uren berekent en het prijsverschil met de elektriciteitskost van de hogedruknatriumlamp.
*De fabrikant garandeert 50000 branduren, wij gaan uit van minimum 30000 uren. Hogedruknatriumlampen gaan zelden langer meer dan 10000 branduren.
*Om de werkelijke prijsbesparing van de hogedruknatriumlamp te bereken moet u de kostprijs van de hps-lamp (maal het aantal vervangingen (min eens per 10000 uur) (u kan dit opzoeken op het internet) optellen bij de besparing, dit geeft een correcter beeld.


 • Besparing Ledlampen tegenover HPS lampen.
  prijs kilowattuur Euro
  type ledlamp Watt
  aantal uur uur
  euro
  uw prijsbesparing tegenover natriumlampen euro
 • Berekeningshulp hoogte/belichte oppervlakte.
  hoogte ophanging m
  belichte oppervlakte?>